Lingid

Seminarid

Restoran

Muuseum

Sadam

Kontaktid

Log of added content throughout the domain

tiles with images and headings and links to source

content updates, gallery images

Üldkontaktid

Hotell

Administraator

+372 5665 8633

arthotel.viinistu@gmail.com

Muuseum

Info ja broneerimine

+372 5565 1323

muuseum@viinistu.ee

RESTORAN

Lauabroneeringud

+372 5558 6984

Sadam

Sadama info

info@viinistu.ee

 

Info ja seminarid

Agnes

+372 5620 9440

info@viinistu.ee

Viinistu Kunstimuuseum

Viinistu Kunstimuuseum

Viinistu Kunstimuuseum avas uksed 2002. aastal. Muuseumi peahoone on ümber ehitatud endise kalurikolhoosi kalatöötlemistehase külmhoonest, kuhu toodi Atlandilt ja Läänemerest püütud kala, mis kohapeal külmutati. Täna on muuseumi saalides enam kui kuuesajast taiesest koosnev ekspositsioon Jaan Manitski rikkalikust kunstikogust, mis hõlmab Eesti kunstnike loomingut 19. sajandist kaasajani. Muuseumis korraldatakse ka kontserte ja vastuvõtte. Muuseum on ainus omataoline Eestis. Aastatega on Viinistu Kunstimuuseumi külastanud tuhanded inimesed nii Eestist kui kaugemalt.

Viinistu Kunstimuuseumis saab nautida sadade eesti kunstnike loomingut läbi aegade. Ülevaatliku kunstikogu omanikuks on Jaan Manitski. Tünngaleriides pakuvad silmailu ja tekitavad emotsioone iga kuu vahetuvad näitused.

Arhiveeritud näitus

tRACES: tOOTEMID AJALE. sANDRA sIRP & hELEN sIRP

12/ 07/ 2019
  -  
07/ 08/ 2019

TRACES:

TOOTEMID AJALE

Sandra Sirp & Helen Sirp


VIINISTU KUNSTIMUUSEUMI TÃœNNIGALERII

12.07.–07.08.2019

Avamine 12. juulil kell 16.- 20.00

Traces on kahe õe koostöö eksperimentaalne sümbioos, mis kohaspetsiifilise  installatsiooni raames käsitleb sama teemat erinevate meediumite kaudu. Tulemuseks on  maalide ja fotode dialoog ruumis, mis moodustavad teineteist täiendades uusi tähenduslikke narratiive.

Läbitud rajad ja talletunud kogemused kumavad minimalistlikust kujundikeelest, resoneeruvad  joontest, graafilistest kujunditest ning vaikelu fotolavastustest (koostöös Londoni fotograafi Nick  Dunne’iga). Installatsioon põimib kokku kaduvuse ja jäävuse, vastandades raskust ja kergust ning väärtustades mineviku talletumist olevikus. Loodud ruum kõnetab aja ringlust kahes vanas  veehoidla tünnis, muutuva valguse ja peegelduste trajektoori, kividest verstapostide ning kajadest  helimaastiku kaudu.

Näitusel eksponeeritavad maalid on isiklikud tunnetused ja mõtisklused, mille monotoonse  distsiplineeriva liikumise, korduvate mustrite ja joonte aeglasel protsessil on oluline roll. Neid  eripäraseid radu ääristavad kivid – sürreaalsete peegelvormidega tootemid kui kõike talletavad,  gravitatsiooni eiravad maagilised objektid.

Helimaastik põhineb kahe ruumi vahelisele kajale ning metallseintest tingitud resonantsile.  Helikujunduse autoriks on audiovisuaalse meedia kunstnik Mart Männik.

Näitus on jätk eelmise aasta novembris toimunud esimesele koostöö näitusele Traces  Tallinna Portreegaleriis.

Näituse avamist toetab Peenjoogivabrik Nudist

Sandra Sirp (s 1988) on lõpetanud Tallinna Ãœlikooli Kunstiõpetuse BA (2012), Eesti  Kunstiakadeemia Meediagraafika BA (2017) ning täiendanud end Porto Ãœlikooli Vabade Kunstide  osakonnas (2015/2016). Hetkel töötab ta muuseumis kunsti- ja disainiteemaliste  haridusprogrammide koordinaator-pedagoogina, vabakutselise graafilise disaineri ja kunstnikuna.  2008. aastast on ta osalenud grupinäitustel ning 2016. aastal toimus esimene isiknäitus.  Kunstnikuna väljendab ta end läbi minimalistliku visuaalse keele keskendudes inimese sisemaailmale – isiklikele otsingutele, avastustele, mõtisklustele ja tunnetustele, kus oluline osa on  tööde valmimise protsessil.

Helen Sirp (s 1983) on Londonis resideeruv vabakutseline loovjuht ja kujunduskunstnik, õppinud  kunsti ÃœRO Rahvusvahelises koolis New York’is, kujunduskunsti Eesti Kunstiakadeemias,  magsitrikraadi omandanud narratiivsete keskkondade kujundamise erialal Londoni Central Saint   Martins Ãœlikoolis (2013). Helen on tegutsenud kontseptuaalse kujunduse valdkonnas üle 10 aasta,  töötades rahvusvaheliselt nii moe- kui disainimaailmas. Tema käekirja võib kirjeldada sõnapaariga  sürrealistlik minimalism – omamoodi jutustav lähenemine kogemusele nii ruumis kui pildis,  hõlmates endas installatsioone, fotolavastusi ja filmitöid, ning kooslust kõigist nimetatutest.  Portfooliosse kuuluvad rohked näituseprojektid, kontseptsioonid ja kujundused  brändikampaaniatest moelugudeni ning ürituste ja installatsioonide loovjuhtimine ja kujundus.


Lisainfo:


Sandra Sirp

sandrasirp@gmail.com

sandrasirp.com


Helen Sirp

helen.sirp@gmail.com

helensirp.com

Üldkontaktid

Muuseum

Info ja broneerimine

+372 5565 1323

muuseum@viinistu.ee

Lahtiolekuajad

Kolmapäev - Pühapäev / Wednesday - Sunday

11 - 18

Viinistu kultuuri- ja konverentsikeskus OÜ

Viinistu küla, Kuusalu vald, Harjumaa 74701

reg nr 12457696